2018. február 11.

« 113. » Ginny's with ease // Kritika

*virtuális ölelés* ♡

Már az idejét sem tudom, mikor estem neki utoljára valamely blognak - de ha tudnám is, nem mondanám el, mert röstellem, hogy ennyire elhanyagoltam a kritikaírást. Ma kivételesen a lista legaljáról választottam áldozatot, aki nem más, mint Ginny és az ő birodalma, a GinnEase. Ginny, nem tudom, eddig miért nem voltam a rendszeres olvasód, hiszen titkon nagyon sűrűn visszatérek hozzád, de pótoltam a hiányosságot. Most pedig nézzük, bele tudok-e valamibe kötni. 😉

Olvasnál a te blogodról is egy kritikát? Bővebb infó és jelentkezés itt. »

Neved: Ginny (Deliza)
Oldalad linkje: https://ginnease.blogspot.com/
Oldalad témája: leginkább személyes, lifestyle
Miről kérsz kritikát?: Tartalom, kinézet, szerkesztő - ami a csövön kifér
A kinézet saját?: Igen
Előre is nagyon szépen köszönöm, hogy áldozol rám és a blogomra az idődből! :)

Kinézet

Amit igazán szeretek a blogod kinézetében, hogy mesterien összehangoltad a harmóniáját. Tetszik, hogy az egyszerűséggel játszottál, mégis sikerült gyönyörűt alkotnod. Aki beszél angolul, tudja, hogy a blogcímedben szereplő ease nyugalmat jelent, ezt jól átadja a design is - minden bizonnyal tudatosan.

A fekete és zöld színekben pompázó fejléc a maga letisztult stílusával igazán illik a blogodhoz. A zöld a nyugalom színe, így valóban ezt az érzést árasztja magából. A fekete feldobja az egyébként inkább szürkés blogodat, viszont örülök, hogy ez a szín mégis megjelenik a modulcímekben, különben nem a legjobb választás lenne a sötét fejléc a világos designhoz.


Amin meglepődtem, hogy nincs menü. Miután a fejléc környékén nem találtam, azt hittem, majd oldalt lesz, de sehol sem bukkantam a nyomára. Érdemes lehet létrehozni egyet és kiemelni a főoldalt, illetve a fontosabb címkéidet, hogy ne vesszenek el a címkefelhőben, mert így kicsit nehéz eligazodni a rengeteg címke és a bejegyzéseid között. Plusz pont lenne ha egy menüpontban hosszabban is bemutatkoznál.

Pár éve el sem tudtuk képzelni, hogy az arcunkat felvállalva blogoljunk, ehhez képest manapság igazi divattá vált. Számomra nagyon szimpatikus, mikor a bloggerek magukról is megosztanak egy-egy képet, mint ahogyan te is tetted az oldalsáv első moduljában. A blogodhoz különösen passzol, hogy fekete-fehér és nem színes. Az üdvözlőszöveged rövid, de lényegre törő és az alatta található közösségi média linkek is működnek.

A következő modulok sorrendjén változtatnék: a rendszeres olvasók modul lehetne fentebb, hiszen azt többen keressük, mint a csevegőt. A könyves részleg kissé szétesettnek tűnik amiatt, hogy a könyvborítók ilyen keskenyek. A többi rendben van, csak a címkék túlzsúfoltak, de amint már említettem, ezt a problémát megoldhatná a menü.

Az oldalsávot inkább bal oldalra szoktuk tenni, mert ha jobb oldalon van, balra, azaz az olvasási iránnyal ellentétben térünk rá a bejegyzéseidre. Egy oldalon a szemünk mindig az üdvözlőszöveget és bemutatkozást keresi először, ezért kényelmesebb, ha ez az első dolog, amit meglátunk. Persze ez már csak apróság, a jobb oldali oldalsáv is egy opció.

A bejegyzéseid címe alatt a blogíró nevét ajánlott lenne pár betűmérettel nagyobbra állítani, illetve a pontos dátumot is hiányolom. Az óránál fontosabb az év, hónap és nap, mert egy új látogató nem biztos, hogy szívesen kutakodik majd az archívum után, ezzel egyszerűbb lenne eldöntenie, hogy él-e még a blog. Még azt javaslom, hogy a tovább olvasom linkjét formázd meg hangsúlyosabbra - például lehetne középen nagyobb betűmérettel -, mert a jelenlegi állapotában elveszik a nagy kép alatt.

Összességében roppant egyedi a blogod kinézete, és bár nem ismerlek, de úgy érzem, hogy tükrözi a személyiségedet - persze javíts ki, ha tévedek. Van érzéked ahhoz, hogy a megfelelő képeket találd meg a bejegyzéseidhez, ezek mind jó minőségűek és stílusban illenek egymáshoz. Az oldalad seperc alatt betölt, különböző böngészőkben is jól mutat és teszi a dolgát. A telefonos nézetnél jópofa lenne, ha a kéket felváltaná a fejlécedben felhasznált zöld. Biztos vagyok benne, hogy egy új látogatónak felcsillan a szeme, mikor megnyitja a blogod, hiszen nem látni hozzá hasonlót nap mint nap.

Tartalom

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy hónapok óta követlek és rendszeresen olvasom a bejegyzéseidet. Nem bánnám, ha egy icipicit többször jelentkeznél, de az mindenképp dicsérendő, hogy 2016 óta lelkesen blogolsz. Csak így tovább!

A bejegyzéseid hasznosak és szórakoztatóak, jól és logikusan vannak felépítve. Helyesen írsz, szeretem a fogalmazásod, stílusod és témáid - nálad bárki meg tudja találni azt, ami érdekli. Nem csak a blogod kinézete, hanem a tartalma is teljesen egyedi, tökéletes időtöltés nálad olvasgatni.

Összességében imádom az irományaidat, te vagy az egyik olyan blogger, akinek szívesen olvasom bármely témáját. Remélem, sikerül több emberrel megismertetnem a blogod, mert megérdemled.

Szerkesztő

Feladtad a leckét azzal, hogy nincs hosszabb bemutatkozód, de mivel régóta figyelemmel követlek, ezért szerencsére nincs annyira nehéz dolgom. Ha jól sejtem, körülbelül egykorúak vagyunk, bár az írásaid alapján meg nem mondanám, hány éves vagy. Megfontoltan írsz, szuper gondolataid vannak a komoly témákról is, jó példa lehetsz másoknak. Tetszik, hogy mindig olvasod a megjegyzéseket és válaszolsz rájuk, ebből látszik, hogy érdekel az olvasók véleménye és szívesen tartod velük a kapcsolatot. Már rögtön azzal megnyerted a szimpátiám, hogy szereted a cicákat és a kaktuszokat. Tényleg átjön a filmek és sorozatok iránti rajongásod, nem közömbösen írsz róluk, a szavaidból érezni a lelkesedést. Imádnivaló vagy!

További sok-sok évnyi boldog blogolást kívánok, Ginny! ♡
Ti ismeritek, szeretitek a GinnEase-t? Ne habozzatok, fejtsétek ki kommentben!
Köszönöm, hogy ma is velem tartottatok!

Hamarosan ismét találkozunk, addig nézzetek be hozzám Facebookon is.

Legyen szép napotok,
Thea ✌

4 megjegyzés:

 1. Imádom Ginny-t és a blogjait is *-* Ha még nem láttad volna, figyelmedbe ajánlanám az írós blogját is, a next stopot ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ginny blogja az egyik kedvencem! ♡

   Ismerem a next stopot is, de nem szoktam ilyeneket olvasni. :)

   Törlés
 2. Uramisten, Thea, milyen tündér vagy!! <3 Nem is gondoltam volna, hogy ilyen hihetetlen gyorsasággal elkészülsz a kritikával, így majdnem a szívrohamot hoztad rám, mikor láttam a rendszeresen olvasott blogoknál a saját nevem :D
  Teljesen jogosak a kritikáid. Épp ma gondolkodtam rajta, hogy csináljak új designt vagy ne csináljak új designt. Őszintén szólva ezt már nem érzem 100%-ban az enyémnek, de lehet, hogy ez csak ilyen aktuális hóbort. A menüsor hiányának az oka pedig nemes egyszerűséggel annyi, hogy én ehhez már béna vagyok :D Eddig tudtam megcsinálni a designt magam, aztán mikor a menüvel szenvedtem egy hónapot, úgy döntöttem, üsse kavics, keresek valakit, aki megcsinálja. De mire ott találtam magam, nem volt egy olyan aktív diziszerkesztő sem, akire rábíztam volna ezt (nagyon maximalista vagyok), vagy akit találtam, az el volt havazva. Aztán úgy el is felejtődött az egész. Meg igazából az ilyen kisebb hibák kiküszöböléséhez is béna vagyok - bár ez nem kifogás, tudom! Na de majd most akkor lesz változtatás!
  A tartalomnál és a szerkesztőnél nagyon jól estek a dicsérő szavaid, igyekszem most már sűrűbben és rendszeresebben jelentkezni.
  Egyébként eltaláltad, szerintem egykorúak vagyunk (17 vagyok) és abban is igazad van, hogy imádom tartani a kapcsolatot az olvasóimmal, néha hosszabb kommenteket írok mint ők! :D
  Na, lényeg a lényeg, hogy felvillanyoztad a napomat, én is nagyon szeretem olvasni a blogod, olyan jó látni, hogy te (ellentétben velem) mindig előállsz valami tartalommal és ekkora türelemmel és szeretettel fordulsz az olvasók felé.
  Köszönök mindent!!!! <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mikor megláttam, hogy kértél kritikát, kedvet kaptam megírni, ezért hozzáláttam - pedig nem volt semmi bejegyzésötletem. :D

   Engem is gyakran elkap a hév, hogy lecseréljem az adott kinézetem, de sokszor időhiány miatt ez nem következik be és végül rájövök, hogy teljesen jó még. :D Várj te is vele, aztán meglátod, hogy hóbort-e. ;)

   A menüt egyszerűen úgy is megoldhatod, hogy felsorolod a menüpontokat elválasztva vesszővel, perjellel vagy bármivel, és csak rájuk linkelsz.

   Örülök, hogy feldobhattam a napod! :) ♡

   Törlés