2018. január 21.

« 110. » (18+) The End of the F***ing World // Sorozatajánló

*virtuális ölelés* ♡

Előbb vagy utóbb talán mindannyiunk életében eljön az a pillanat, mikor legszívesebben fognánk a cókmókunkat és világgá mennénk. Mindent hátrahagyva elutaznánk egy teljesen idegen helyre, ahol élvezhetnénk a szabadság édes ízét és új életet kezdhetnénk. Csakhogy ez nem ilyen egyszerű! S mit tesz az ember lánya, ha készen áll a szökésre, csak éppen nincs rá lehetősége? Nos, tegyük fel, hogy én vagyok az „ember lánya”, esetemben pedig az történt, hogy leültem sorozatot nézni, amelyben két elcseszett tini vág bele eseménydús - avagy balhés - útjukba. Ez a The End of the F***ing World.

⚠ Figyelmeztetés! Ez a sorozat nem nektek való, ha

 • nem bírjátok az obszcén szavakat, a vér látványát, az erőszakos és felkavaró jeleneteket.
 • nem tudjátok, hogyan készül a baba.
 • nem szeretitek a romantikus történeteket.
 • nem tudtok angolul, mivel jelenleg csak eredeti nyelven érhető el.
Amennyiben mindezek ellenére felkeltette az érdeklődéseteket a sorozat, tartsatok velem és az alábbi spoilermentes ajánlómmal! Készen álltok?

3 ok, amiért felkeltette az érdeklődésem


♡ 001. Csak egy minisorozat

Nagyon ritka, hogy szabadidőmben sorozatra essen a választásom, hiszen nem rajongok értük; nem szeretem a várakozást. Jobban kedvelem a filmeket, mert a sorozatokat nem tudom egyhuzamban megnézni az elejétől a végéig, és nálam a várás nem a kíváncsiságom növeli, hanem teljesen elvesztem a kedvem ahhoz, hogy folytassam. Csakhogy a The End of the F***ing Worldnek nem volt nehéz dolga, hogy elnyerjen egy fiókot a szívemben a maga 1 évadával, ami 8 darab 19-25 perces részből áll. A múlt hétvégén pont kapóra jött, ezért az ágyban bekuckózva egyben ledaráltam.

♡ 002. Dráma és vígjáték egyben, fekete humorral

A történet - amelyről lentebb bővebben írok - két különc tinédzser szerelme köré épül drámaian, telis-tele fekete humorral és indie zenékkel. Az egésznek van egy bizonyos stílusa, ami teljesen magával ragadott a mesterien eltalált sztori mellett.

♡ 003. Kettős narráció

Adott két főszereplőnk: James és Alyssa. A kettős narrációnak köszönhetően mindkettőjük gondolataiba beleláthatunk, emiatt még átláthatóbb a karakterük fejlődése - vagy éppen ennek hiánya? Illetve nézőként elég vicces tud lenni, mikor a gondolataikban teljesen elbeszélnek egymás mellett.

A cselekményről bővebben


James egy 17 éves srác, aki meg van győződve arról, hogy pszichopata. Hobbiból állatokat öl, viszont úgy érzi, hogy már kinőtt ebből és ideje nagyobbra helyezni a lécet: embert akar ölni. A választása Alyssára, a nagyszájú, lázadó és problémás osztálytársára esik, mert úgy véli, hogy őt izgalmas lehet megölni. Alyssa - mit sem sejtve - leendő szerelmeként tekint Jamesre, ezért felveti az ötletet, hogy szökjenek meg együtt, amibe James beleegyezik továbbra is azzal a szándékkal, hogy megölje őt. Útjukat sok-sok balhé és kaland fűszerezi.

10/?


Szeretem a nem mindennapi dolgokat, ez pedig közel sem mondható annak. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet gátlások nélkül elszökni, s habár erre sor nem fog kerülni, de ennek a sorozatnak köszönhetően ezt picit átélhettem. Nagyon megfogott a különleges történet, a stílus, és fontos külön kiemelnem a szereplőket, akiknek a karaktereiket szerintem nagyszerűen eltalálták. Számomra James kezdetben nagyon unszimpatikus volt, mert valljuk be, kinek jön be egy pszichopata? Alyssával már a kezdetektől tudtam azonosulni, így szépen lassan mindkettőjükkel sikerült megbarátkoznom - ha megnézitek a sorozatot, rájöttök, hogy mi ennek az oka. Az utolsó rész homályban ér véget, nem tudjuk meg pontosan, hogy mi történik, ami talán egy második évadot jelentene?

2. évad


A készítők nem zárják ki, hogy egy új évaddal folytatódjon a történet, viszont még nem született döntés ez ügyben. Az biztos, hogy ez az első olyan sorozat, amelynek izgatottan várom a 2 évadát!

Köszönöm, hogy ma is velem tartottatok. Ti láttátok már? Ha igen: mit gondoltok róla? Ha nem: megnéznétek, célt ért az ajánlóm? Kíváncsian várom a véleményeteket, záporozzatok csak meg kommentben!

Ha nem volt elég ennyi belőlem, több érdekességért kövessetek Facebookon!

Legyen szép napotok,
Thea ✌

4 megjegyzés:

 1. Már egyszer szembejött velem ez a sorozat és fel is írtam a megnézendők listájára (ahol amúgy legalább 20 sorozat várakozik... Enyhén függő vagyok :D ). Szuper ajánló volt, még jobban meghoztad hozzá a kedvem :D Külön öröm, hogy spoiler mentesen fogok tudni neki kezdeni!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Réka! :)
   Nem csoda, nagyon felkapott lett, mindenhol ott van. :D
   Jó szórakozást hozzá!

   Törlés
 2. Nagyon tetszik a te ajánlásod :D Egyedi - mint ahogy a blogos is, de ezen most nagyon látni. Nagyon tetszett :)

  VálaszTörlés